Supermorsan

Är du verkligen delaktig i ditt barns liv?

Vi begär att barn ska praoa och uppleva vuxenlivet, men vi vuxna, upplever vi barnens liv?

Barn kommer ju ändå bli vuxna och uppleva vuxenlivet, men vi är sällan i de yngre människornas miljö. Det känns som att många vuxna ”underskattar” eller glömmer bort tiden då man var liten, skoltiden och alla ”små” bekymmer man hade. Vi tror oss vara bättre och viktigare eller kanske har så mycket själva att vi inte hinner bry oss om dem.

I så fall, stanna upp! Jag tror det är oerhört viktigt att vi vuxna är mer närvarande, och om vi har möjligheten, ta del och kika in i deras liv, det händer så mycket och speciellt under skolperioden mellan 6 till 15 år, särskilt känslomässigt. Vi kan nog lära oss mycket och förstå dem bättre.

Jag tog därför chansen och frågade min son, som går i ettan, om jag fick följa med honom en dag i skolan, och det ville han gärna.

Så förra veckan följde jag med och fick sitta vid skolbänken bredvid honom, han var så stolt och tog verkligen hand om mig, även hans klasskompisar var där och frågade om jag behövde något. Det var en jättefin upplevelse att få titta in i hans lilla värld, jag fick en flashback från tiden då jag själv gick i skolan.

Hela upplevelsen fick mig att förstå honom bättre, det är tufft att vara i skolan. Man jobbar så hårt för att passa in och bli omtyckt, det är mycket här som lägger sig till grund för resten av livet. Han är den roliga i klassen, älskar att skoja och dessutom väldigt snäll. Så det är inte konstigt att han blir arg eller ledsen för minsta litet fel när jag hämtar honom i skolan, han har ju inte riktigt vågat ta ut det under dagen, där vill han bara vara på topp och vara rolig.

Jag förstår honom mer nu och jag kan möta honom med mer ödmjukhet. Klart det är jobbigt att hela tiden behöva vara på ett speciellt sätt för att bli omtyckt, alla gör vi det, men barn är nog mer känsliga. Trots att vi har en bra kommunikation så hade jag inte sätt detta innan, det är ju svårt för honom att förklara varför han helt plötslig blir arg för en liten sak.

Detta är bara en utav alla insikter som jag fick av att vara med en dag på skolan. Har du chansen tycker jag att du ska passa på att göra det ;)

Don't be shellfish...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Kommentera

Your email address will not be published.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

clear formSubmit