supermorsan

Att vara närvarande på riktig!

I måndags efter jobbet var jag lite små stressad uppe i  mina tankar och inte så närvarande, jag fanns där fysiskt men inte mentalt och kollade mobilen onödigt många gånger. Jag gillar inte när jag kommer in i såna dagar, men så är det ibland, vissa dagar tar tankarna en djupare och man svämmar in i en bubbla av tankar och annat som ”stressar” en. Men det är så skönt att jag har blivit mer och mer medveten om det och så fort jag kommer på att jag är inne i bubblan så kan jag lättare slappna av och våga släppa tanken  och kan vara mer närvarande i stunden, fokusera på min son eller sambo, det är e så fruktansvärt skön frihetskänsla :D. 

Det är så lyxigt att inte behöva vara i det alldeles för länge, fattar ni vad det är jag menar? Om inte så vet jag att barn är sjukt duktigt på att känna av detta ”tillståndet”. Dem är så duktiga på att känna in när man inte är närvarande och upp i sina tankar, när vi föräldrar inte riktigt lyssnar och svara på något utan att verkligen mena det. Oliver säger alltid till mig, men mamma nu lyssnar du inte på vad jag frågade, då kanske jag svarade på något helt annat, för att jag va inne i min bubbla av tankar ”vad jag ska laga till middag” eller ”skickade jag iväg mailet” etc etc. När vi är i detta ”tillstånd” är det även lätt att barn blir tjatiga har jag märkt, för att vi är inte riktigt närvarande och uppmärksamma i våra svar.

Känner du igen dig? 

Du är inte ensam, se till att bara bli mer och mer medveten om stunderna du går in i dina tankar och slappna av, det finns ingenting du kan lösa mer en att vara närvarande med din familj <3.

Till min hjälp läser jag denna fantastiska bok klarhet i vardagen finns att ladda ner helt gratis :), rekommenderar varmt <3

Peace and love

Jacqui 

Don't be shellfish...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Kommentera

Your email address will not be published.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

clear formSubmit